Burse

Există mai multe tipuri de burse de care studenții Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București pot beneficia:

Burse de excelență – astfel de burse primesc studenții care au media 10 pe linie, fără a susține examene de măriri. Valoarea acesteia este de 1000 lei.

• Burse de merit – primii studenți cu cele mai mari medii au beneficiat de câte 900 de lei pe lună în anul universitar anterior. Tot în această categorii sunt și primele de medii de la admitere. Sumele și numărul de beneficiari se poate schimba de la an la an, în funcție de resursele Universității.

• Burse de ajutor social – se obțin după anumite criterii cum ar fi:

1) studenții integraliști din instituțiile de învățământ superior de stat, care atestă calitatea lor, ori a unuia dintre părinți „Luptători pentru Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989″ sau „Erou-martir”;

2) studenții orfani, cei proveniți din casele de copii sau plasament familial, care nu au venituri;

3) studenții bolnavi, care se află în evidența unităților medicale;

4) studenții a căror familie nu realizează pe ultimele 3 luni un venit lunar net mediu pe membru de familie mai mare decât salariul minim pe economie.

Valoarea acestora este de 800 de lei pe lună.

Studenții pot beneficia ocazional, la cerere, pe baza documentelor justificative, și de următoarele tipuri de burse sociale, indiferent dacă studentul mai beneficiază de altă categorie de bursă:

a) bursa pentru ajutor social ocazional pentru îmbrăcăminte și încălțăminte;

b) bursa pentru ajutor social ocazional de maternitate;

c) bursa pentru ajutor social ocazional în caz de deces.

Un alt tip de bursă pe care o poți primi sunt Bursa speciala “Thoma Ionescu” pentru activităţi de dezvoltare profesională, sociale şi culturale. Activitățile luate în calcul la calcularea punctajului pot fi organizate de Universitate sau de asociații studențesti reprezentative de la fiecare facultate.

O veste extraordinară este că bursele se pot cumula, adică dacă ești printre primii la învățătură, dar îndeplinești și un criteriu pentru bursa socială, le vei primi pe amândouă. Sună motivant să înveți mai mult acum, nu? Pe lângă faptul că vei deveni un farmacist de excepție, vei avea banii tăi de buzunar încă din primii ani de facultate! Spor la învățat!