InterFarma & InterPractis

InterFarma

Știai că toamna și primăvara se schimbă halatele?

Proiectul InterFarma îți oferă această provocare. Ai oportunitatea de a schimba experiența din centrul tău universitar cu altul care-ți va oferi o altă abordare a programului analitic, ce constă în participarea la cursurile și lucrările practice din facultatea gazdă.

Unde și când poți face schimbarea?

Săptamâna InterFarma are loc o dată pe semestru( luna octombrie/ semestrul I, luna martie/ semestrul II) în opt Facultăți de Farmacie din România și Republica Moldova:  Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Târgu-Mureș, Iaşi, Oradea, Chişinău. Fiecare centru poate primi studenți din oricare alt centru și de asemenea poate trimite studenți în oricare centru.

Ce implică acest proiect?

Studenții farmaciști au posibilitatea de a acumula informații noi, de a observa modul de desfășurare al cursurilor și lucrărilor practice și de a interacționa cu studenți și profesori din centrul gazdă. De asemenea, ei pot lua parte la un program social plin cu diverse activități recreative, de cunoaștere, socializare și distracție.

Este o săptămână în care se pot schimba ‘’halatele’’, se pot lega prietenii și în care se pot adresa invitații reciproce pentru următoarele ediții ale programului InterFarma!

Așa că, acceptă provocarea și ia parte la acest proiect de schimbare, InterFarma!

InterPractis

Ce faci cu halatul alb în vacanța de vară?

În niciun caz nu-l pui la naftalină… Studentul farmacist are grijă să se relaxeze după un an greu de studiu, însă nu uită ca și-a ales o profesie care înseamnă cunoaștere continuă și implicare în proiecte ce țin de dezvoltarea personală și mai ales profesională.

Practica de vară reprezintă oportunitatea prin care, timp de două săptămâni, studentul poate intra în contact cu adevărați profesioniști din diferite domenii farmaceutice și pot înțelege mai bine atribuțiile și îndatoriririle pe care le implică această profesie.

Așa că folosește halatul alb în proiectul InterPractis, care atrage an de an, aproximativ 100 de studenți farmaciști din  București, Chișinău, Cluj, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara, ce aleg să exploreze farmacia de spital, industria, depozitele de medicamente, centrele de cercetare, farmacia comunitară din alt centru și în același timp să descopere și să marcheze în CV-ul personal experiențe oferite de fiecare oraș și organizație locală în parte!

Dezvoltarea personală și profesională a studenților farmaciști

Cultivarea educației farmaceutice;

Încurajarea colaborării și comuniunii dintre studenți

Când are loc?

Proiectul se desfășoară în două perioade și anume:

24 iulie – 4 august

28 august – 8 septembrie

Ce-ți mai poate oferi acest proiect?

Un program care să faciliteze cunoașterea și socializarea dintre studenți din diverse centre universitare, cu multiple activități recreative care să îmbine distracția cu provocarea explorării unui nou oraș.

Așa că, nu mai sta pe gânduri și alege să fii parte din proiectuL InterPractis!