Şcoala de Vară 2018

Anul acesta Școala de Vară SSFB va găzdui 70 de studenți farmaciști dornici de învățare și distracție! Dintre aceștia, 45 vor fi din București și 25 din celelalte centre universitare din România: Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Târgu Mureș, Craiova, Oradea și Sibiu.

Vara bate la ușă și vacanța își face simțită prezența cu fiecare zi care trece, dar asta nu înseamnă că pregătirea profesională a studenților farmaciști trebuie să se oprească. Te întrebi oare cum este posibil acest lucru? Societatea Studenților în Farmacie București are răspunsul: Școala de Vară SSFB!

Ajuns la cea de-a VII-a ediție, acest proiect cu tradiție urmărește îmbinarea unui program educațional de actualitate, pliat pe nevoile studenților, cu un program social de neuitat, menit să marcheze vara anului 2018 ca cea mai tare vară din studenție!

Anul acesta Școala de Vară va avea loc pe litoralul românesc, în stațiunea Venus. Va reuni studenți farmaciști atât din București, cât și din celelalte centre universitare din România: Iași, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Craiova, Timișoara, Oradea și Sibiu.

Tema, Farmacistul contemporan și provocările bolilor cronice , înglobează un domeniu vast al lumii medicale și atinge puncte cheie ale profesiei de farmacist prin panelurile de discuții, workshopurile și trainingurile ce alcătuiesc programul educațional al evenimentului. Astfel, participanții vor avea oportunitatea de a afla despre dificultățile pe care le ridică bolile cronice atât pacienților, cât și farmaciștilor, cum trebuie să reacționeze ei în fața acestora, ce medicamente și inovații tehnologice vizează aceste boli și care este rolul lor ca farmaciști în cadrul sistemului de sănătate din România. De asemenea, își vor ieși din zona de confort și își vor putea dezvolta anumite soft skills, specifice profesiei.

Una din piesele de rezistență ale programului educațional este campania de sănătate publică, Pielea ta. Armura ta.  Aceasta va avea loc pe plajă și va oferi participanților șansa de a interacționa cu publicul larg, informându-l în legătură cu importanța sănătății pielii și pericolele la care se expune zilnic, mai ales în perioada sezonului estival.

Nu în ultimul rând, un proiect studențesc nu poate exista fără programul social ce va încheia zilele pline de învățare ale participanților. Acesta promite muzică și voie bună, tematici inedite și distracție pe cinste!