Şcoala de Vară 2018

Iată că după 5 zile de activități, povestea din acest an a Școlii de Vară SSFB a luat sfârșit. În această perioadă am putut fi gazde pentru 54 de studenți farmaciști din București, Iași și Cluj-Napoca.

 

După patru ani de încercări, Școala de Vară a lansat un sezon de revenire unde regizorii, producătorii și actorii, toți au plecat la filmări cu emoții, așteptări, idei noi, talent și dedicare. Au trecut luni de zile de preselecții, de negociere a contractelor și de timp petrecut în studio, luni care au dus la dubla finală, ce a rulat pe marile ecrane din Venus în perioada 21-25 august.

 

Rolul principal în acest sezon a fost jucat de studentul farmacist, acest erou mitic și plin de potențial ce trebuie să descopere comorile ce stau în drumul său inițiatic către profesia ce și-a ales-o. Aventurile noastre au început cu participarea la Treasure Hunt, timp în care participanții au avut ocazia să se cunoască. Printre abilitățile pe care eroii noștri le-au dobândit pe parcursul călătoriei se numără: farmacogenomică, nanotehnologii, imunoterapie, automotivare, leadership și comunicare nonverbală.

 

O activitatea nelipsită de la evenimentele pe care le organizăm este Campania de Sănătate Publică. Anul acesta am abordat un subiect nou pentru noi și anume sănătatea pielii și patologiile care pot să apară în urma expunerii necontrolate la soare: Pielea ta, armura ta!. Obiectivul campaniei a fost ca în decursul unei zile, cei 20 de voluntari să meargă pe plajă și să ofere oamenilor consiliere cu privire la riscurile expunerii la soare, dar și cum putem să ne îngrijim pielea. Suntem mândri că mesajul nostru a ajuns la 700 de persoane în mediul online.

 

Fiecare zi a programului educațional a culminat cu seri sociale, cu tematici diferite care ne-au ajutat să intrăm în pielea diferitelor personaje de la Pirații din Caraibe până la Moana, prințesa tărâmurilor Hawaiiene.

 

Filmul nostru s-a încheiat cu un moment festiv în care am rememorat împreună cele mai frumoase clipe de la cea de-a VII-a ediție a Școlii de Vară SSFB intitulată: Farmacistul contemporan și provocările bolilor cronice.

 

Rămâneți aproape de noi pentru că urmează noi ediții pline de surprize!

 

P.S. Dacă nu ne credeți pe noi, puteți citi aici ce spun o parte din participanții și speakerii de la evenimentul nostru.